O NAMA   

                                    

Građansku Inicijativu „Jedan narod - jedno srce za djecu Hrvatske „ pokrenula je grupa roditelja malodobne djece s područja Rijeke i Opatije u suradnji sa Sindikatom Prosvjetitelj u vrijeme božićnih blagdana 2021. god. 

 

Zabrinuti roditelji su se zbog mjera kojima su njihova djeca bila izložena u školi kao i zbog uvođenja cijepljenja djece eksperimentalnim Covid – 19 pripravcima obratili članovima Sindikata Prosvjetitelj kako bi nešto konkretno poduzeli za zaštitu života i zdravlja svoje, ali i sve ostale djece u Hrvatskoj.

 

Tako je došlo do sastavljanja Javnog Zahtjeva za javnim očitovanjem svih glavnih državnih tijela i pokretanja prikupljanja potpisa diljem Hrvatske kako bi se pozvalo na odgovornost Vladu i sve nadležne institucije za čije odluke djeca i mladi direktno snose posljedice. 

 

Brojni građani i aktivisti diljem Hrvatske angažirali su se sa srcem i obiljem pozitivne energije kako bi pokrenuli zaštitu djece i mladih. Do 22.3. 2022. godine prikupljeno je cc 14000 potpisa i tada su osobno zajedno s Javnim Zahtjevom predani na ključne adrese.

Dobili smo odgovor od Ureda predsjesnika Hrvatskog Sabora i Ravnateljstva civilne zaštite RH, a da pri tom nismo dobili konkretan odgovor tko je odgovoran za posljedice uvedenih mjera kao i moguće štetne posljedice za primijenjena Covid – 19 cjepiva na djeci i mladima.

Na odgovor Ravnateljstva CZ referirao se i naš uvaženi akademik Krešimir Pavelić.

 

Svu ovu  dokumentaciju možete pronaći u našoj rubrici DOKUMENTACIJA.

 

I nakon predaje Javnog Zahtjeva ova građanska inicijativa nastavlja s radom i nizom aktivnosti kako bi svojim društvenim angažmanom doprinijela daljnjoj zaštiti djece i mladih, ali i zdravlja i dostojanstva svakog čovjeka i  očuvanju temeljnih ljudskih prava.  

 

 

26.3. 2022. organizirali smo u Rijeci javnu Tribinu pod naslovom „ Covid 19 – DJECA I MLADI“ gdje su nam uvaženi gosti i predavači bili akademik Krešimir Pavelić i odvjetnik Mate Knezović. Tribina je bila iznimno posjećena, a građani su dobili niz korisnih informacija i konkretnih savjeta kako da zaštite svoju djecu u ovim vremenima.

 

 

Udruživši se s ostalim organizacijama članovi naše Inicijative aktivno su sudjelovali u pripremi i organizaciji 1. međunarodne konferencije za obustavu Agende 2030  „UJEDINJENI ZA ČOVJEKA“ održane u Ličkom Osiku od 19. – 21.8. 2022. pod pokroviteljstvom Pokreta Slobodni zajedno.

 

Kao rezultat 1.konferencije „Ujedinjeni za čovjeka“ proizišla je i Deklaracija pod istim imenom na kojoj su vrlo intenzivno radili  članovi naše Inicijative, znanstvenici i brojni istaknuti pojedinci, a sve u cilju da naglase neotuđivost temeljnih ljudskih prava i posebnost Čovjeka kao bića prirode.

Tekst Deklaracije na hrvatskom i engleskom jeziku možete pročitati na našoj stranici.